Profesionální slovník

Zlepšujte své dovednosti a kompetenci pro posílení Vašeho trenérského kreditu pomocí našeho profesionálního slovníku Authentic Beauty Concept. Díky tomuto balíku informací o celé značce můžete maximalizovat Vaše trenérské znalosti o ingrediencích a technických informacích. Tento slovník je užitečný pro zefektivnění a podpoření našeho vzdělávacího programu Authentic Beauty.

Alkán

C9-12 Alkán; C15-23 Alkán
Upokojujúca zložka

100% rastlinné prísady. Na rozdiel od všetkých bežných zdrojov náš materiál nie je z minerálneho oleja.

Silikónová alternatíva podporuje intenzívny výkon starostlivosti.

Behenoyl PG-trimoniumchlorid

Behenoyl PG-trimoniumchlorid
Vyživovacia zložka

Kvartérna amóniová zlúčenina. Tento prostriedok podporuje antistatický a kondicionačný účinok.

Zlepšuje hebkosť, jemnosť a lesk. Podporuje antistatický efekt.

Benzofenón-4

Benzofenón-4
Fotostabilizátor a UV filter

Používa sa pre svoju schopnosť absorbovať UV lúče. Pomáha chrániť integritu ostatných kozmetických prísad pred zhoršovaním v dôsledku vystavenia UV žiareniu. Zahŕňa UVB a krátke lúče UVA (UVA-2).

Pomáha chrániť pred UV žiarením.

Bisabolol

Bisabolol
Vyživujúca zložka

Zložka éterického oleja harmančeka. Vďaka svojej vysokej koncentrácii pantenolu môže účinne stimulovať a podporovať hojenie pokožky a podporovať zdravý rast vlasov.

Zlepšuje vláčnosť vlasov.

Bambucké maslo

Butyrospermum Parkii (bambucké) Maslo
Vyživujúca zložka

Superfood pre kožu a vlasy, ktoré pochádzajú zo semien ovocia stromu bambuckého masívu (Karite) a ktoré sú prirodzene bohaté na vitamíny A, E a F. Poskytujú ochranu pred UV žiarením (SPF ~ 6) a poskytujú vlasom a pokožke s esenciálnymi mastnými kyselinami a živinami potrebnými pre produkciu kolagénu.

Zlepšuje pocit a vzhľad vlasov.

Celulóza z bambusu

Celulóza
Texturizačné činidlo

Bambus je najrýchlejšie rastúca drevina na svete. Bambusová vláknina sa široko používa v potravinárskom priemysle a vďaka svojim texturizačným vlastnostiam sa ako prísada veľmi oceňuje.

Pomáha vytvárať extra suchý texturizujúci efekt.

Ceteareth-25

Ceteareth-25
Emulgačné činidlo

Neiónový polyoxyetylén éter vyšších nasýtených mastných alkoholov.

Poskytuje stredné držanie a tvarovateľnú textúru

Dikaprylylkarbonát

Dikaprylylkarbonát
Upokojujúca zložka

Zložky získané čiastočne z rastlín.

Rýchlo sa šíriace zvláčňovadlo. Známy ako silikónová alternatíva.

Dicaprylyl Éter

Dicaprylyl Éter
Zmäkčovadlo a rozpúšťadlo

Kyselina kaprylová získaná z éteru kokosového oleja (alebo iného rastlinného oleja). Poskytuje nemastné zvyšky na pokožke a vlasoch a používa sa ako alternatíva silikónov.

Zvyšuje roztierateľnosť produktu.

Distearoyletylhydroxyetylmonium metosulfát

Distearoyletylhydroxyetylmonium metosulfát
Vyživovacia zložka

Kondicionér na vlasy na čiastočne rastlinnej báze, ktorý môže neutralizovať náboje na povrchu vlasov a tým ich vyhladiť.

Zlepšuje hebkosť, jemnosť a lesk. Podporuje antistatický efekt.

Extrakt z bazalky

Extrakt z listov Ocimum Basilicum (Bazalka)
Výťažok z rastlín

Rastlinná zložka. Bazalka je známa svojimi upokojujúcimi a čistiacimi vlastnosťami.

Prináša rozmaznávajúcu vôňu. Pomáha vyživovať vlasy.

Extrakt zo škorice

Výťažok z kôry Cinnamomum Zeylanicum
Výťažok z rastlín

Zložka rastlinného pôvodu. Škorica je známa svojimi spevňujúcimi účinkami a antioxidačnými vlastnosťami.

Rozmaznáva vôňou. Pomáha vyživovať vlasy.

Extrakt z ďatlí

Extrakt z listov ovocia Phoenix Dactylifera (ďatle)
Výťažok z rastlín

Zložka rastlinného pôvodu. Ďatle sú známe pre ich vyživujúce schopnosti & antioxidačné účinky.

Rozmaznáva vôňou. Pomáha vyživovať vlasy.

Etanol

Fenoxyetanol
Rozpúšťadlo

Biologicky rozložiteľný alkohol pochádzajúci z rôznych prírodných zdrojov (napríklad: zemiaky).

Chráni integritu a výkon vzorca zloženia a rozpúšťa ďalšie látky. Nevysúša vlasy.

Extrakt zo zeleného čaju

Extrakt z listov Camellia Sinensis (zelený čaj)
Výťažok z rastlín

Zložka rastlinného pôvodu. Zelený čaj je tiež známy svojimi antioxidačnými a energizujúcimi vlastnosťami.

Rozmaznáva vôňou. Pomáha vyživovať vlasy.

Extrakt z limetky

Výťažok z citrusového Aurantifolia (limetka)
Výťažok z rastlín

Zložka rastlinného pôvodu. Limetka je známa svojimi energizujúcimi vlastnosťami. 

Rozmaznáva vôňou. Pomáha vyživovať vlasy.

Extrakt z manga

Extrakt z ovocia Mangifera Indica (Mango)
Výťažok z ovocia

Prírodná zložka. Mango je tiež známe svojimi výživnými a revitalizačnými vlastnosťami.

Prináša rozmaznávajúcu vôňu. Pomáha vyživovať vlasy.

 

Extrakt zo škrupiny pekanového orecha

Extrakt zo škrupiny Carya Illinoensis (pekanový orech)
Extrakt zo škrupiny pekanového orecha

Prírodná zložka. Pekanové orechy sú známe svojimi výživnými vlastnosťami.

Rozmaznáva drevitou vôňou. Pomáha vyživovať vlasy.

Extrakt javorového sirupu

Extrakt z Acer Saccharum (javorový sirup)
Extrakt z javorového sirupu

Prírodná zložka. Javor je známy aj svojimi antioxidačnými vlastnosťami.

Rozmaznáva drevitou vôňou. Pomáha vyživovať vlasy.

Extrakt z fialovej ryže

Výťažok z ryže Sativa (ryža)
Výťažok z rastlín

Prísada na rastlinnej báze, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie.

Vzorec s extraktom z fialovej ryže pomáha absorbovať mastnotu a nečistoty z vlasov a pokožky hlavy.

Fenoxyetanol

Fenoxyetanol
Konzervačná zložka

Glykoléter, ktorý sa používa predovšetkým ako konzervačný prostriedok v kozmetických výrobkoch.

Chráni integritu a výkonnosť vzorca zloženia

Glycerín

Glycerín
Zmäkčovadlo a vlasový kondicionér

Pochádza z palmových, kokosových, sójových alebo iných rastlinných tukov. Má schopnosť hydratovať pokožku a vlasy.

Pôsobí ako zvlhčovač vlasov.

Glycerylstearát

Glycerylstearát
Emulgačné činidlo

Esterifikačný produkt glycerínu a kyseliny stearovej.

Zlepšuje stabilitu vzorca zloženia.

Guarový extrakt / Guarová guma

Guarhydroxypropyltrimoniumchlorid
Vyživujúca zložka

Polymér prirodzene získaný z guarových semien. Guarovú gumu kultivujú poľnohospodári z iniciatívy(SGI).

Zlepšuje kompatibilitu a príjemný pocit z vlasov.

Hydroxid kremičitý

Hydroxid kremičitý
Zmesová zložka

Hydratovaný oxid kremičitý je prirodzene získaný z oxidu kremičitého, hojnej zlúčeniny, ktorá tvorí asi 12% zemského povrchu. Nachádza sa v prírode ako opál (ktorý sa po stáročia ťažil ako drahokam) a v bunkových stenách rozsievok.

Podporuje objem a priľnavosť.

Hydrolyzovaný sójový proteín

Hydrolyzovaný sójový proteín
Vyživujúca zložka

Rastlinná zložka vyrábaná enzymatickou hydrolýzou sójovej múky.

Prípravok s hydrolyzovaným sójovým proteínom pomáha vyhladiť štruktúru vlasov.

Hydroxyetylcelulóza

Hydroxyetylcelulóza
Zahusťovadlo

Zahusťovadlo získané z rastlín v kozmetických výrobkoch, ktoré je biologicky odbúrateľné.

Podporuje krémovú a bohatú konzistenciu receptúr.

Izopropylalkohol

Izopropylalkohol
Rozpúšťadlo

Izomér propanolu. Bol to prvý komerčný syntetický alkohol. Používa sa ako antiseptikum a nachádza sa tiež vo všetkých druhoch produktov, od pleťových vôd, make-up, po holenie.

Zabezpečuje textúru produktu.

Izopropylmyristát

Izopropylmyristát
Zmäkčovadlo

Čiastočne v prírode odvodnené zvláčňovadlo a roztieracie činidlo, ktoré sa skladá z izopropylalkoholu (propánuderivát) a kyselina myristová (prirodzene sa vyskytujúca mastná kyselina). Je to populárna kozmetická a farmaceutická zložka.

Vytvára hladký povrch vlasov a podporuje lesk.

Japonský vosk

Vosk Rhus Verniciflua
Texturizačné činidlo

Japonský vosk, tiež známy ako Sumac Wax. Je to rastlinný vosk získaný zo šupiek bobúľ stromu Sumac. Sumac (lakovaný strom) je jedným z najstarších pôvodných drevín v Číne. Šupky bobúľ sa zbierajú každý rok pred zimným obdobím a samotný strom sa bude dobre starať o množenie bobúľ pre budúci rok. Zvyšuje viskozitu a štruktúru emulzií.

Podporuje tvarovateľnú konzistenciu produktu a vytvára držanie.

Jojobový olej

Hydrogenovaný jojobový olej
Vyživujúca zložka

Odvodené hydrogenáciou oleja Simmondsia Chinensis (Jojoba). Má liečivé účinky na pokožku. Známy je svojimi zvlhčujúcimi, ale tiež antibakteriálnymi a imunitnými vlastnosťami, ktoré pomáhajú hojiť rany.

Podporuje pocit hydratovaných vlasov, ovládateľnosť a trvalé účinky starostlivosti.

Karnaubský vosk

Karnaubský (Copernicia Cerifera (Carnauba) vosk, Cire de Carnauba)
Stylingová zložka

Rastlinný vosk získaný z listov brazílskej palmy (Copernica cerifera) známej ako „strom života“. Karnaubský vosk je najťažší prírodný vosk, ktorý je k dispozícii. Je široko používaný v kozmetickom priemysle, starostlivosti o telo, v potravinárskom a farmaceutickom priemysle. Je mimoriadne odolný a zaschne až do lesklého povrchu. Ide o skvelú alternatívu včelieho vosku a kľúčovej zložky vo vegánskom kozmetickom priemysle.

Vytvára formu a textúru.

Kokamidopropylbetaín

Kokamidopropylbetaín
Čistiaci a penivý prostriedok

Prísada čiastočne založená na rastlinách; čistiace povrchovo aktívne činidlo neobsahujúce sírany, používané namiesto tradičných síranov, ako je napríklad Laureth Sulfát sodný.

Vlasy dobre čistí. Odstraňuje nečistoty a mastnotu a pôsobí ako penotvorné činidlo.

Kokosový olej

Olej z rastliny Cocos Nucifera (Kokosový orech)
Vyživujúca zložka

Nemastná a rýchlo sa vstrebávajúca prísada, ktorá pokožke, pokožke hlavy a vlasov dodáva hĺbkovú hydratáciu a výživu.

Podporuje ovládateľnosť vlasov a trvalé účinky starostlivosti.

Kaolín

Kaolín
Stylingová zložka

Prírodný minerál. Pôvodne sa objavil v Číne a používal sa ako základná zložka pri výrobe porcelánu. Dnes sa vo vlasových výrobkoch používa kvôli svojim stylingovým vlastnostiam a schopnosti absorbovať prebytočný olej alebo nečistoty.

Vytvára drsnosť, pevné držanie, dlhotrvajúcu kontrolu stylingu a podporuje tvar a
štruktúru.

 

Kremeň

Kremeň
Zmesová zložka

Oxid kremičitý je názov priradený skupine minerálov zložených z kremíka a kyslíka, dvoch najhojnejších prvkov v zemskej kôre. Známejši je pod názvom kremeň, ktorý je najbežnejšou zložkou piesku.

Podporuje objem a priľnavosť.

Modifikovaný biologicky rozložiteľný zemiakový škrob / Polymér derivovaný zo zemiakov

Hydroxypropylový škrob
Stylingová zložka

Ľahká škrobová ingrediencia na rastlinnej báze, ktorá v kozmetike pôsobí ako prostriedok na zlepšenie stylingy. Patrí do uhľohydrátov chemickej triedy a používa sa v rôznych druhoch výrobkov starostlivosti vrátane výrobkov na hairstyling.

Dáva hladký pocit vlasov.

Nátriummetyl-Cocoyl Taurate

Nátriummetyl-Cocoyl Taurate
Čistiaca a penivá zložka

Čistiaci povrch bez obsahu sulfátu.

Čistí vlasy. Odstraňuje nečistoty a mastnotu

Olej zo semien Crambe Abyssinica

Olej zo semien Crambe Abyssinica
Prírodný olej

Číry ľahký africký olej na rastlinnom základe.

Známy ako zložka starostlivosti, zlepšuje lesk a pocit z vlasov.

Oktylakrylamid / akryláty / butylaminoetylmetakrylátový kopolymér

Oktylakrylamid / akryláty / butylaminoetylmetakrylátový kopolymér
Stylingový polymér

Známy pre svoju tvorbu filmu a antistatické výhody.

Pomáha fixovať vlasy.

Olivový olej

Nezmydlovateľný olej z Olea Europaea (Oliva)
Upokojujúca zložka

Olej získaný z oliv. Nezmydelniteľný olej je časť rastlinného oleja, ktorá sa pri rafinácii mastných kyselín oleja na použitie v kozmetických výrobkoch nerozkladá. Zvyšuje viskozitu a štruktúru emulzií.

Podporuje tvarovateľnú konzistenciu produktu.

Pantenol

Pantenol
Vyživujúca zložka

Derivát vitamínu B-5. V šampónoch a kondicionéroch sa často používa ako zvlhčovadlo, aby sa vlasy udržali hydratované a hladké.

PEG-7 Glyceryl Cocoate

PEG-7 Glyceryl Cocoate
Emulgačné činidlo

Zmäkčovadlo vyrobené v prírode na báze PEG (polyetylénglykol) a mastných kyselín získaných z kokosového oleja.

Poskytuje lesk a tvarovateľnú textúru.

Polyquaternium-16

Polyquaternium-16
Vyživovacia & zaceľujúca zložka

Kopolymér = kvartérne amóniové centrum v polyméri. Známy pre svoje antistatické a povrch vlasu zaceľujúce výhody.

Zlepšuje vláčnosť vlasov, hebkosť a formu.

PVP

PVP
Stylingový polymér

Syntetický filmotvorný prostriedok, ktorý sa nachádza vo väčšine bežných výrobkov na starostlivosť o vlasy, ktoré poskytujú faktor zadržania. Vo väčšine vlasových gélov, voskov, pomád a stylingových krémov je preto veľmi bežná.

Poskytuje faktor pozastavenia.

Ryžový škrob

Škrob z Oriza Sative (ryža)
Absorpčné a texturizačné činidlo

Všetky škroby absorbujú tuky / maz. Tvar, veľkosť a vzhľad ryžového škrobu je omnoho jemnejší ako škrob pochádzajúci z kukurice, zemiakov alebo tapioky. Výsledkom je, že ryžový škrob je perfektnou čistiacou zložkou suchých šampónov, ktorá umožňuje čistenie vlasov bez konvenčného umývania vlasov a zanecháva čistý práškový dotyk vlasov. ,Ryžový škrob, ktorý vyrábame pre naše výrobky, je vyrobený z „zvyškov ryže“.

Absorbuje maz a pomáha vytvárať extra suchý texturizujúci efekt.

Ricínový olej

Olej zo semien Ricinus Communis (ricínový)
Vyživujúca zložka

Rastlinný olej získaný zo semien rastliny Ricinus communis. Často sa používa ako zmäkčovadlo, zvlhčovač a kondicionér pokožky.

Zvyšuje hladkosť a hebkos.

Sódium Benzolát

Sódium Benzolát
Konzervačná zložka

Najčastejšie sa používa v kyslých potravinách, sýtených nápojoch, v liekoch a kozmetike.

Chráni integritu a výkonnosť vzorca zloženia

Sodium C14-16 Olefin Sulfonát

Sodium C14-16 Olefin Sulfonát
Čistiaca a penivá zložka

Syntetická povrchovo aktívna zmes sulfonátových solí s dlhým reťazcom bez obsahu síranov.

Silná čistiaca zložka. Odstraňuje dobre nečistoty a mastnotu.

Stearamidopropyl dimetylamín

Stearamidopropyl dimetylamín
Vyživujúca zložka

Používa sa ako kondicionér a antistatický prostriedok s dobrou afinitou k vlasom. Okolo povrchu vlasov vytvára ochrannú vrstvu.

Zlepšuje hebkosť, jemnosť a lesk. Podporuje antistatický efekt.

Slnečnicový vosk

Výťažok zo semien Helianthus Annuus (slnečnica)
Zmäkčovadlo

Vosk získaný zo semien slnečnice. Zvyšuje viskozitu a štruktúru emulzií.

Podporuje tvarovateľnú konzistenciu produktu.

Tapiokový škrob

Tapiokový škrob
Texturizačné činidlo

Tapioka je škrob extrahovaný zo skladovacích koreňov rastliny kasavy. Tento druh je pôvodom v severnej a stredozápadnej oblasti Brazílie, jeho využitie sa však rozšírilo po celej Južnej Amerike.Pre naše výrobky používame certifikovaný materiál fairtrade.

Pomáha vytvárať extra suchý texturizujúci efekt.

Trietylcitrát

Trietylcitrát
Vonná prísada / aviváž

Ester kyseliny citrónovej; často sa používa ako prostriedok na parfumovanie a ako rozptyľovacie činidlo pre spreje na vlasy a ako účinná látka v dezodorantoch.

Vytvára hladký povrch vlasov a podporuje lesk.

Včelí vosk (jediný nevegánsky produkt)

Cera Alba (Včelí vosk, Cire d'Abeille)
Texturizačné činidlo

Prírodný vosk, ktorý produkujú včely na vytváranie múrov včelieho plástu. Zahusťuje olejovú časť výrobkov na báze emulzie, dodáva im štruktúru a udržuje ich tuhé. Je nevyhnutnou súčasťou textúrovacích stylingových produktov.

Všetky vzorce sú vegánske, s výnimkou pasty Gritty Wax Paste &Tvarovací krém obsahuje včelí vosk. Naším cieľom je byť vegánsky aj v týchto produktoch v roku 2020.Podporuje tvarovateľnosť a fixáciu.

Výťažok zo stromov Sal

Živica Shorea Robusta
Lipidy

Sal je viacúčelový, vždyzelený strom s vysokým obsahom živice. Zvyšuje viskozitu a štruktúru emulzií.

Podporuje tvarovateľnú konzistenciu produktu.

 

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF